De nieuwe realiteit heet 4-5-6

Seizoen 2022-23 zit er op. TAL 1 probeerde nog even te bewijzen dat het kampioenschap van Philidor 2 eigenlijk een vergissing was, maar kwam in Leeuwarden toch niet verder dan een 5-3 nederlaag. Dat ondanks de inzet van Arjen Pragt, die normaal op zaterdagen niet beschikbaar is, op bord 1. Het werd uiteindelijk een 3e plaats omdat ZSG na een goede eindspurt nog 2e werd.  Topscorers van TAL 1 werden Dick Stavast met 7 uit 8 en Rick Kompaan met 6,5 uit 9.

TAL 2 moest uitmaken wie er zou degraderen naast ZZS! en TAL 2 zelf. Het zag er lange tijd naar uit dat tegenstander Hardenberg 2 het slachtoffer zou worden omdat de uitslag 4-4 lange tijd in de lucht hing. En winst was voor hun noodzakelijk toen inmiddels duidelijk was geworden dat de andere degradatiekandidaat, ESG 1, de laatste wedstrijd had verloren. Uiteindelijk werd het toch nog 4,5-3,5 voor Hardenberg 2 zodat zij doorgaan en ESG degradeert. TAL 2 bleef 9e van de 10 teams en vanwege de versterkte degradatie wordt dat voor volgend jaar dus klasse 5. Met een nog weer wat sterker team zijn daar best weer kampioenskansen. De meeste punten voor TAL 2 werden binnengehaald door Henk van Dijk, maar zijn 3,5 uit 8 is natuurlijk alles behalve top.

Het was al definitief: in het volgende seizoen zullen we teams in de klassen 4, 5 en 6 hebben. Onze nieuwe uitdaging is simpel: alle teams gaan voor het kampioenschap en zijn alle drie zeker niet kansloos!