De omgekeerde wereld van TAL 1. TAL 2 herovert de tweede plaats en TAL 3 gaat kopje onder

TAL 1 stond bij het ingaan van het seizoen te boek als een van de teams die in de kopgroep zouden figureren. Dat ging al direct mis in de eerste ronde toen dik verloren werd tegen een niet al te sterke tegenstander. De malaise sleepte zich voort met daarna alleen nog een wedstrijdpuntje tegen een andere underdog. Tot in ronde 5 de kansen alsnog keerden. Er werd gelijkgespeeld tegen het op papier sterkste team ZSG 1, kandidaat voor het kampioenschap. En nu, in ronde 6, werd de nummer 1 van de ranglijst, Hoogeveen 1, met een forse nederlaag naar huis gestuurd. We behaalden drie overwinningen en vijf remises, en dat met drie invallers, die overigens niet echt zwakker waren dan de drie afzeggers. De drie wedstrijden die we nog voor de boeg hebben zijn tegen de huidige nummers 5, 6 en 7. Twee overwinningen is al genoeg om ook volgend jaar weer in de 4e klasse te mogen spelen. Dat moet lukken! Dick Stavast is voorlopig topscorer met 4 uit 5 aan bord 1.

Van de drie invallers in TAL 1 had TAL 2 er twee moeten afstaan. Met nog twee afzeggingen erbij werd met maar liefst vier invallers de strijd aangebonden tegen de nummer 2 van het klassement, Schaak Combinatie Leeuwarden. Dankzij een enigszins tactische opstelling pakte dat wonderwel goed uit. Hoewel de twee invallers op de borden 2 en 3 nogal kansloos waren, haalden de andere twee samen 1,5 punt binnen. De vier vaste spelers scoorden 3,5 punt, waarmee de overwinning ruimschoots werd binnengehaald. De tweede plaats behouden is nu de uitdaging; een eerste plaats zit er niet echt in gezien de successen van ESG 1, waar we trouwens in de laatste ronde nog tegen moeten, maar ze zijn dan waarschijnlijk al niet meer in te halen. Topscorers zijn hier tot nu toe Edwin Fabriek en Meine Wassenaar met elk 4 uit 5.

TAL 3 moest helaas zijn toch al wat vage kampioensaspiraties opgeven na een forse nederlaag tegen jeugdteam De Paardensprong uit Groningen. Roel Kreulen won en heeft nu 4 uit 4 terwijl Pelle Sassen met een remise zijn totaal op 4 uit 5 bracht. De overige zes spelers moesten ditmaal capituleren.