Dubbele overwinning

Beide bezoekende teams, ESG Emmen en Haren/Oostermoer 2 verschenen met 7 spelers, zodat we aan beide kanten van de speelzaal met een 1 – 0 voorsprong begonnen. TAL 1 bouwde dit al tamelijk snel uit tot 4 – 0, waarna de einduitslag op 7 – 1 uitkwam. Vorig jaar wonnen we met 4,5 -3,5 van ESG, dus we zijn behoorlijk goed bezig! We staan nog maar 1 bordpunt achter koploper Hoogeveen. Dat kan belangrijk zijn als we ze in de slotronde treffen en van ze winnen – vooropgesteld dat beide ploegen alle andere wedstrijden ook winnen – maar er kan nog veel gebeuren tot we zover zijn.

TAL 2 kwam met enige moeite op 3,5 – 2,5 waarna Lieuwe zijn verloren positie toch nog in een plusremise wist om te toveren en Rick met een toren meer, maar een lastig groepje vijandelijke pionnen tegenover zich, de winst kon zeker stellen. Een belangrijke 5 -3 overwinning die de kans op handhaving flink vooruit helpt. Nu nog in de volgende ronde winnen van Assen 3, net als vorig jaar, en het verblijf in de 5e klasse kan worden geprolongeerd.

Voor foto’s en een verslag van Jan van Os (ESG) klik hier. Ook Haren heeft een humoristisch verslag op de website staan.