Een broederstrijd die uiteindelijk volgens plan verliep

Eindelijk was het zover: TAL 1 en TAL 2 mochten uitmaken of hun volgnummers klopten. Dat leek even twijfelachtig, want al snel pakte Dick Teunis het volle punt tegen Auke van Urk. Daarna volgde een remise (Roel Kreulen tegen Klaas Abma) en toen pas kwam TAL 1 op gang en werd een eindstand van 5,5 – 2,5 bereikt. De andere twee remises kwamen tot stand in de partijen Henk van Dijk – Nicholas Jhirad en Jan Velde – Peter de Korver. Dick Stavast, Ferdi van Bavel, Rick Kompaan en Bas van der Zwaag waren te sterk voor Frits Pen, Meine Wassenaar, Edwin Fabriek en Remco Heite. Drie partijen gingen tussen clubgenoten (2 x Steenwijk en 1 x WES). Hiermee houdt TAL 1 (gelukkig) zijn kansen op het kampioenschap, maar is TAL 2 (helaas) nog weer wat dichter bij de degradatie gekomen. In de volgende ronde moet TAL 1, uit, tegen Groninger Combinatie 4 winnen om de kansen op het kampioenschap gaaf te houden. TAL 2 treedt thuis aan tegen de grote concurrent van TAL 1: Philidor 2, en zal alles uit de kast proberen te halen om het broederteam ook deze keer een handje te helpen.

TAL 3 verloor in Groningen tegen SISSA 3 met dezelfde cijfers als TAL 2: het werd ook daar 5,5 – 2,5. De al verwachte degradatie is nu een feit, maar niet getreurd – gezien de ledenaanwas zullen we volgend seizoen ongetwijfeld iets moois kunnen neerzetten in de 6e klasse.  Hopelijk in een poule die qua reisafstanden binnen de perken blijft. De laatste ronde van TAL 3 is thuis tegen Philidor 3. Er wordt dan dus een match TAL – Phildor aan 16 borden gespeeld.

Nog even een overzicht van de beste individuele scores tot nu toe: voor TAL 1 haalden Dick Stavast en Rick Kompaan de meeste punten (5,5), gevolgd door Ferdi van Bavel (4,5) en Stef van Kesteren (4). Voor TAL 2 waren de resultaten uiteraard wat magerder. Roel Kreulen kwam op 3 uit 6 en invaller Tjeerd Siblesz ook op 3 maar wel uit 3! De individuele resultaten van de spelers van TAL 3 vermeld ik liever niet…