Het kan nog goed komen met TAL 1. TAL 2 en 3 worden derde in hun groep

Teamleider Bas had de spelers van TAL 1 aangezegd dat het er op of er onder was en sprak de wens uit dat ook O&O Kampen flink zijn best zou gaan doen. Het is allemaal gunstig verlopen. TAL 1 won met 5 – 3 de cruciale wedstrijd tegen Sissa 2 en O&O haalde fors uit tegen Schaakwoude 2. We hebben nu evenveel wedstrijdpunten maar meer bordpunten dan Schaakwoude 2. In de laatste ronde gaan we bij ze op bezoek. De situatie is glashelder: we hebben genoeg aan een gelijkspel om ons in de 4e klasse te handhaven. Bij verlies degraderen we. Op papier zijn we ietsje sterker zodat het opnieuw aankomt op de maximale inzet. Gelukkig zijn er zo nodig plenty invallers omdat TAL 2 en 3 zijn uitgespeeld. De overwinning tegen Sissa 2 was trouwens geen gemakkelijke zaak. Het begon met twee nederlagen en de weg omhoog haperde nogal totdat enkele eindspelen een voor ons gelukkige draai kregen. Dick Stavast verstevigde zijn topscorerschap door nogmaals te winnen aan bord 1. Andere overwinningen waren er voor Ferdi van Bavel, Peter de Korver en Jan Velde.

Voor TAL 2 en 3 zit de competitie er op. Beide teams mogen tevreden zijn met hun derde plaats. TAL 2 had gehoopt op nog een plaatsje hoger, maar had dat niet echt in eigen hand gezien de overmacht van kampioen ESG 1, dat met 7 -1 van ons wist te winnen. Slechts twee remises waren ons deel. Edwin Fabriek blijft topscorer met 5 uit 7 net voor Meine Wassenaar met 4,5 uit 7.

Ook TAL 3 heeft best een goed seizoen achter de rug, dat afgesloten werd met een 5 -3 overwinning tegen ESG 2. Hier wonnen de jeugdspelers Xaveer Blok, Louis Beuving en Jibbe Sassen,  maar ook invaller Gerrit Schoenmaker. In totaal werden de meeste punten behaald door Pelle Sassen: 4,5 uit 6. Roel Kreulen deed deze keer niet mee maar zijn 4 uit 4 is uiteraard ook een vermelding waard evenals de score van Xaveer Blok: 4 uit 6 aan bord 1.

Voor het volgende seizoen zullen enkele jeugdspelers ongetwijfeld doorstromen naar hogere teams. We hopen dan opnieuw goede prestaties neer te zetten in -althans naar verwachting- opnieuw de klassen 4, 5 en 6. We hebben drie zaterdagmiddagen achter de rug met een gezamenlijke thuiswedstrijd van alle drie de teams. Die zijn heel efficiënt verlopen in een uitstekende ambiance en met veel hulp om alles te verslepen, op te stellen en weer op te ruimen. De inzet van Frans van Emst en Geert Duiven was onmisbaar om de wedstrijden in goede banen te leiden, waarvoor veel dank!