Niet best….

Geen al te vrolijk stemmende resultaten op zaterdag 11 februari. Van de doelstellingen: promotie van team 1 en handhaving van teams 2 en 3 is alleen de eerste nog een reële mogelijkheid. Door respectievelijk verlies met 3-5 tegen Schaakwoude 2 en verlies met 1-7 tegen Schaakcombinatie Leeuwarden lijkt alleen een wonder de degradatie van TAL 2 en 3 nog te kunnen voorkomen. Geen ramp op zich, zoals al eerder vermeld, want door de versterkte degradatie komen deze teams nu in een aantrekkelijker klasse, waar er voldoende uitdaging is met nieuwe kampioenskansen.

TAL 3 kwam slechts zes spelers opdagen, plus nog een niet speelgerechtigde. Zes spelers terwijl we een vracht aan reserves hebben is geen goed teken. Dat moet volgend jaar wat gedisciplineerder verlopen! TAL 3 gaat in de volgende ronde naar SISSA 3 en maakt daar wellicht nog een kansje.

Het enige lichtpuntje kwam van TAL 1. Hoewel de overwinning met 4,5-3,5 tegen Staunton 2 marginaal was zijn de kampioenskansen nog steeds niet verkeken. In de volgende ronde krijgen we eindelijk het onderlinge treffen TAL 1 – 2.