Onze 3 teams zullen in het komende seizoen heel wat tegenstand ondervinden

Komend seizoen spelen we voor het eerst met 3 teams. Vorig jaar durfden we dat nog niet aan vanwege de onzekerheid door de coronaperikelen. We rekenen er op dat we komend seizoen hiervan gevrijwaard blijven, zodat we de stap nu gezet hebben.

Door promotie van ons tweede team spelen de teams 1 en 2 nu beide in klasse 4. In de voorlopige indeling was TAL 1 in een “Gelderse” groep gezet met 5 uitwedstrijden waarvan 4 zo ongeveer halverwege het land. Gelukkig voor de spelers die tegen deze afstanden opzagen werd dit in de definitieve indeling rechtgezet, met beide teams in klasse 4A. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat andere spelers juist wel iets zagen in het spelen tegen andere clubs dan die uit het gebruikelijke noordelijke kringetje. De favorieten in klasse 4A zijn de twee gedegradeerde teams Philidor 2 en ZSG 1 (Zwolle). Om toch kampioen te worden zal TAL 1 dus flink aan de bak moeten en het zelfde geldt voor TAL 2 waar het handhaving betreft, want inmiddels is bekend geworden dat er dit jaar 3 teams zullen degraderen.

Ons nieuwe team TAL 3 zou waarschijnlijk het best in de 6e klasse passen. Omdat er ook dit jaar nog geen volledige 6e klasse in het noorden is, maar slechts een kleine dubbelrondige met toch nog grote reisafstanden, is voor de 5e klasse gekozen. De tegenstand zal daar behoorlijk zwaar zijn, maar we hopen toch wat puntjes te kunnen pakken. In deze klasse degraderen er dit jaar 2 teams.

Tenslotte iets over de lange termijn. De klassenopbouw van de KNSB-competitie zal geleidelijk gaan veranderen en dat is nu al te merken aan de versterkte degradatie. De klassen 2, 3, en 4 slanken af en vooral klasse 6 zal daar uiteindelijk van profiteren. De consequentie is dat al deze klassen de komende jaren steeds iets sterker worden en dat er op termijn ook in Noord-Nederland een goed gevulde 6e klasse gevormd kan worden. Voor alle betrokken teams en ook voor de onze geldt dat in de komende jaren handhaving eigenlijk een beetje promoveren is en degradatie wat minder zakken betekent.