Op de valreep van de avondlockdown hebben we nog even uitgehaald

Het was voorlopig de laatste dag dat we ook na 17:00 uur mochten doorgaan. En we hebben er nog iets moois van gemaakt! De sfeer in het Jannes van der Wal Denksportcentrum was ontspannen. Ik kwam zonder QR-scan binnen – maar was ook een paar minuten te laat – en zag opvallend weinig mondkapjes, ook bij de rondlopende personen. De provincie Groningen heeft al een tijdje de minste coronabesmettingen, dus dat stelt weer gerust. We speelden eigenlijk 16 tegen 16, zij het dat de Groninger Combinatie hun teams 4 en 6 in de strijd hadden en wij “gewoon” met 1 en 2 waren.

Niet alle KNSB-wedstrijden van deze ronde werden gespeeld, want er werd ontheffing gegeven als er te grote barrières voor een team waren in deze barre tijden. In onze regio zijn er zelfs inmiddels twee teams helemaal teruggetrokken: na Haren & Oostermoer nu ook Philidor2. Of dat nog consequenties gaat hebben voor het aantal promotieplaatsen in onze klassen zullen we later zien. In ieder geval was het denksportcentrum wel gezellig vol, maar wel met grotere afstanden tussen de tafels dan anders.

De opdracht van ons eerste team was om het zicht op de tweede plaats niet kwijt te raken. In hoeverre dat gelukt is is nog niet helemaal duidelijk, want het treffen tussen concurrenten Schaakwoude en Hardenberg 2 was een van die wedstrijden die niet doorgingen. Maar aan ons heeft het bepaald niet gelegen. Met een 5,5 – 2,5 overwinning houden we nog steeds een goede kans op die begeerde plaats. Topscorer Nicholas Jhirad, aan het eerste bord, won opnieuw en blijft met 4 uit 4 op 100%. Edwin Fabriek, inmiddels basisspeler geworden, volgt met 2,5 uit 3. Auke van Urk won voor de derde keer (3 uit 4) en haalde, nu het nog kon, pas om 18:15 het punt binnen.

Ook team 2 had een duidelijke opdracht: als je alleen aan kop staat moet je zien daar te blijven. Desnoods met een 4,5 -3,5 overwinning. Dat werd het dan ook. Dat we tegen een 6e team speelden zegt niet zoveel. Het is niet echt zwakker dan hun 5e team, dat we later nog gaan opzoeken. Ronde 3 in onze klasse 5A is volledig gepeeld. We hebben nog 3 concurrenten die 2 wedstrijdpunten minder hebben, dus we moeten nog een poosje volhouden. De grootste bijdragen aan onze zegereeks werden door Rick Kompaan en Remco Heite geleverd die beide met 3 uit 3 nog op 100% staan. Wyona van de Poel, de tegenstandster van Remco, schreef een mooi verslag. Wie kan zoiets bij ons een keer doen?