Terugdraaien promotie- en degradatieregeling zorgt voor zowel hoop als vrees

Ik moet dit berichtje veranderen vanwege een nieuwe ontwikkeling. Vorige keer meldde ik nog dat de promotiekansen voor TAL 1 vervlogen waren na de nederlaag tegen Staunton 2, mede omdat de promotieregels waren veranderd en de beste nummers 2 niet meer in aanmerking kwamen. Dat is nu teruggedraaid – terecht want je kunt niet de regels veranderen als de competitie al is begonnen. Sneu kan dat wel worden voor TAL 2, omdat er nu alsnog twee teams uit de 5e klasse degraderen. Er moet dus een gevecht op beide fronten worden gevoerd om onze gestelde doelen te bereiken: promotie van TAL 1 en handhaving van TAL 2.

TAL 1 verloor vorig jaar in Wolvega nog van QHardenberg 2, maar wist nu een 3 – 5 overwinning te boeken in Hardenberg. Het levert ons een derde plaats op in klasse 4A. In de volgende ronde ontvangen we de huidige nummer 2, Schaakwoude 2, en proberen dan een plaatsje te klimmen, en zo de kans op promotie er in te houden (zie boven).

TAL 2 ontving in Heerenveen het derde team van Philidor, een van de koplopers. Ons tweede team is erg goed in het verzamelen van bordpunten. Dit werd de derde 3,5 – 4,5 nederlaag…. We hebben nu evenveel bordpunten als de nummer 4 en 3,5 bordpunt meer dan nummer laatst, maar wat de wedstrijdpunten betreft is er nog steeds een degradatierisico, dat zelfs fors is toegenomen nu er toch twee teams degraderen (zie boven).

Wie scoren het best? In TAL 1 is dat Bas van der Zwaag met 5 uit 5, in TAL 2 springt Ingrid Jansen er uit met 3,5 uit 4 plus een reglementaire overwinning.