Sterke tegenstanders

Voor het eerst speelde TAL de thuiswedstrijden in “Ons Dorpshuis” te Onna, waar helaas op zeker moment wel de koffie, de suiker en de gangbare theezakjes op waren, maar waar er verder toch ideale speelomstandigheden heersten. De tegenstanders waren in matchpunten medekoplopers, die vermoedelijk beide als 2e gaan eindigen in hun klasse.
Tal 1 trof “Groninger Combinatie 3” dat gemiddeld 140 ratingpunten meer had. De verwachte uitslag 2,5 – 5,5 werd precies gehaald, mede dankzij de taaie volharding van teamcaptain Klaas Abma die een moeilijk eindspel van K+P+dubbelpion tegen K+P tot winst wist te voeren in meer dan 100 zetten. Remises waren er voor Arjen, Wouter en Bas.
Tal 2, met drie invallers, kreeg zelfs te maken met 200 punten ratingovermacht van “Zwolle Zuid Schaakt!”. Dat zou theoretisch 2 – 6 moeten worden, maar ook hier werd het 2,5 – 5,5, dankzij overwinningen van Tagi en Lieuwe plus nog een remise in de late uurtjes van Meine.
Opmerkelijk was dat de 7 Steenwijkers, die in eigen honk speelden, geen van allen wisten te scoren…
In de volgende ronde krijgt TAL 1 het wat gemakkelijker: uit tegen middenmoter Sneek 2, terwijl TAL 2 de andere koploper en vermoedelijke kampioen SISSA 2 zal treffen dat deze ronde een 8 – 0 overwinning wist te boeken…