TAL 1 haalt zijn eerste wedstrijdpunt, TAL 3 komt aan kop

TAL 1 heeft, héél voorzichtig, de weg omhoog gevonden. Eindelijk een wedstrijdpunt! Wel in volledige bezetting tegen een team dat gemiddeld 150 ratingpunten minder had. De theoretische verwachting van de uitslag was 5,5 – 2,5, maar het werd 4 – 4. Maar laten we vooral positief blijven: we zijn gestegen van plaats 9 naar plaats 8 en als we daar blijven zijn we gered… Het is wel zo dat de nummers 9 en 10 ook 1 wedstrijdpunt hebben en beide 1 bordpunt minder dan wij. De volgende wedstrijd is uit tegen het sterke ZSG 1, maar daar hebben we vorig jaar, ook uit, nipt van gewonnen. Het kan ons niet altijd tegenzitten, dus: werk aan de winkel op 16 december in Zwolle.

TAL 2 kwam ook niet verder dan een gelijkspel. Met 1 invaller werd 4 – 4 gespeeld tegen het op papier ongeveer even sterke Mid Fryslân. We blijven in de kopgroep. De twee belangrijkste concurrenten, ESG Emmen 1 en Schaakcombinatie Leeuwarden speelden tegen elkaar; titelfavoriet ESG won maar nipt. Beide teams treffen we thuis, dus dat is een voordeel. Eerst spelen we nog een uitwedstrijd tegen Haren.

Het beste nieuws kwam van TAL 3, dat medekoploper Assen 3 versloeg met 5,5 -2,5 en daardoor alleen aan kop kwam. Er zijn nog wel een paar concurrenten voor de kampioensplaats. Met name Groninger Combinatie 6, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. We gaan er de volgende ronde op bezoek. Als we niet verliezen blijven we aan kop. Ook ESG 2 is nog een concurrent; die treffen we in de laatste ronde thuis.