Toch nog middenmoot voor TAL 1

De hoop was een goede 3e plaats neer te zetten om te tonen dat we de “beste van de rest” waren – de beide promoverende koplopers waren te sterk voor de 4e klasse. Het was goed begonnen met een duidelijke overwinning tegen wat uiteindelijk de nummer 3 zou worden (GronComb 4), maar eindigde met een nog duidelijker nederlaag tegen het team dat nummer 5 werd (Staunton 2). Wij staan daar als nummer 4 tussenin. Nooit echt in degradatiegevaar geweest, maar toch wat teveel steekjes laten vallen om die onbetwiste nummer 3 te worden….
Volgende seizoen worden de twee koplopers waarschijnlijk vervangen door Hoogeveen en Mid Frysl├ón. De plaats van de degradanten Sneek 2 en Philidor 3 zal worden ingenomen door o.a. Sissa 2 (dat met 7,5 – 0,5 van TAL 2 heeft gewonnen). De andere nieuweling is nog onbekend. Het kan zelfs een nieuw team worden, want er is nog steeds vrije aanmelding in de klassen 4 en lager.
In het bestuur is besproken of we met een 3e team zouden kunnen uitkomen. Het leek ons geen goed idee. Waarschijnlijk te weinig “vaste” spelers, een moeilijke huisvesting bij de thuiswedstrijden en een sterkte die in klasse 6 zou thuishoren, terwijl die klasse er in onze contreien niet is.

We kijken uit naar volgend seizoen en houden u op de hoogte van de nieuwe teamsamenstellingen en speelprogramma’s. De competitie start weer op 28 september voor TAL 1 en op 2 november voor TAL 2.