Tweemaal een koude douche

Konden we in de vorige ronde een dubbele overwinning melden, ditmaal werd het voor beide teams een nederlaag terwijl we opnieuw twee overwinningen hadden verwacht. Een behoorlijke teleurstelling dus.

TAL 1 moest thuis tegen Staunton 2, dat nog niet veel had laten zien. Het leek zelfs een 2-6 nederlaag te worden, maar een onverwachte overwinning in de late uurtjes van Ferdi van Bavel verzachtte het leed wat (3 -5 werd het). Niettemin kunnen we de promotie naar de 3e klasse wel vergeten. Concurrent Hoogeveen 1 won met grote cijfers en is nauwelijks meer in te halen. Bovendien zijn onlangs de promotieregels voor de 4e klasse veranderd: de beste nummers 2 komen niet meer in aanmerking; alleen de kampioen promoveert.

TAL 2 speelde uit in Assen tegen hun 3e team. Vorig jaar haalden we er een forse overwinning, maar het is een jeugdig team en dat wordt ieder jaar sterker. Dit keer kwamen we er niet aan te pas; het werd een 6 – 2 nederlaag. We mogen hopen dat we nog ergens een wedstrijdpunt kunnen pakken – zo niet zijn we afhankelijk van de prestaties van Haren & Oostermoer 2, dat wel minder bordpunten heeft, maar evenveel wedstrijdpunten.