We mogen wel een beetje klagen, maar toch ook weer niet al te veel

Slecht nieuws voor TAL 2 en 3, die gelukkig een stootje kunnen hebben, maar zeker een opsteker voor TAL 1. Hoewel ons eerste team naar plaats 10 is gezakt, omdat wij 4-4 speelden terwijl de twee teams die onder ons stonden wel wonnen, moet dat gelijkspel toch als een goed resultaat beschouwd worden. Het werd behaald tegen ZSG 1, een van de sterkste teams van onze klasse. Het toont aan dat het potentieel er is en dat we zeker in de resterende wedstrijden nog de benodigde punten kunnen halen om ons in de 4e klasse te handhaven. In de volgende ronde krijgen we weliswaar koploper Hoogeveen 1 op bezoek, maar we hoeven eigenlijk nergens meer bang voor te zijn. We kunnen het weer!

TAL 2 ging onverwacht totaal kopje onder tegen Haren 1, dat voor het eerst 8 spelers op de been kon brengen. Gezien de ratings werd er onder de maat gescoord. We hebben de kopgroep verlaten en bevinden ons nu in de middenmoot. Volgende keer thuis tegen Schaakcombinatie Leeuwarden, dat ons net gepasseerd is op de ranglijst.

Ook TAL 3 leed zijn eerste nederlaag, tegen Groninger Combinatie 6. We staan nog wel aan kop, maar dat beeld is vertekend doordat drie van onze concurrenten een wedstrijd minder hebben gespeeld. Die moeten nog wel tegen elkaar, dus de kansen op het kampioenschap zijn nog niet verkeken. Hierna spelen we thuis tegen jeugdteam De Paardensprong. We moeten gewoon die laatste twee wedstrijden, beide thuis, winnen en dan maar zien of het geluk aan onze kant is….