Yn Zwolle boppe, yn Grins yn’e groppe

Ons “kruislingse” tegenbezoek aan Zwolle was een succesnummer. We hadden onze tegenstanders al bij ons andere team ontmoet, toen beide Zwolse teams naar Steenwijk kwamen, dat was toen in De Korf. Deze keer werd het een dubbele winst. ZSG was op papier een van de sterkere teams en TAL 1 moest beslist winnen om de promotiekansen niet te verspelen. Het had niet over, maar lukte toch, met een minimale winst van 4,5-3,5. De weg naar het kampioenschap blijft hopelijk openliggen tot we in de slotronde onze grote concurrent Philidor 2 moeten zien te verschalken.

TAL 2 vecht tegen de versterkte degradatie en heeft maar weinig tegenstanders waarvan kan worden gewonnen. ZZS! te Zwolle Zuid was er één van. Nadat we met een 2-0 achterstand moesten beginnen begon het punten aan onze kant te regenen. Met een eindstand van 5-3 in ons voordeel komen we op de 8e plaats te staan. Dat is de twee-na-laatste plaats. Omdat er 3 teams degraderen moeten we nog wel wat meer wedstrijdpunten sprokkelen, maar het kan!

TAL 3 had in Groninger Combinatie 5 opnieuw een sterke tegenstander en ging, ook opnieuw, onderuit met 2-6. Maar ook hier is er geen reden om de moed op te geven. In deze groep degradeert maar één team. Er zijn nog wel een paar kandidaten over om van te winnen, dus ook hier: het kan!